26.10. Lahesta hyvällä pelillä katkera tappio

Hatsinan B poikien ottelut salibandyn SM-sarjassa jatkuivat maanantai-iltana Lahdessa paikallisen LASB:n vieraana. Tasainen ja fyysinen ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen harmittavasti kotijoukkueen niukkaan 7-6 voittoon. Hatsina lähti otteluun pirteästi ottaen hyvällä liikkeellä pallonhallinnan tylysti kaikilla kolmella kentällä. Myös hyviä maalipaikkoja syntyi, mutta edellisten otteluiden tapaan tehtiin vastustajan maalivahdista jälleen sankaria. Ensimmäiset seitsemän minuuttia mustapaidat olivatkin hallitseva osapuoli kaukalossa, mutta erän puolivälissä LASB rankaisi ensin täysin vastustamattomalla laukauksella saaden siitä selkeän otteen pelistä ja pienen välihurmion päälle. Viiteen minuuttiin vielä kaksi maalia lisää ja Hatsina tylysti kolmen maalin takaa-ajomatkalle. Tänäänkään ei Hatsina kuitenkaan katkennut vaan otti vielä erän loppuun hallinnan takaisin ja lopulta palkintokin saatiin kahden todella komean maalin muodossa. Ensin Aleksi maalinkulmalta ja erän loppuun vielä Eemeli hienon kuvion päätteeksi. Erätauolle siten LASB:n 3-2 johdossa.

Toiseen erään kotijoukkue tuli lahtelaista kiekkokulttuuria kunnioittaen todella aggressiivisella prässillä eikä maalinedustalla ollut tarjolla kuin makuupaikkoja. Hatsina kesti kuitenkin hienosti kotijoukkueen rynnistyksen ja otti jälleen hallinnan itselleen. Kaikki kolme kenttää saivat luotua painetta LASB:n päätyyn ja luotua myös todellisia laatupaikkoja. Maalit vain puuttuivat kunnes erän puolivälissä Rantakylän kultaranne Aleksi yllätti kotijoukkueen loistavan veskarin päivän toisellaan ja tällä kerralla jäätävällä onetimerilla, johon ei veskarilla ollut mitään asiaa. Heti perään Eemeli myös päivän toisellaan 3-4 ja Hatsina ensimmäistä kertaa kuskin paikalle. Vieraiden hurmiolle kuitenkin vettä niskaan ja tasoitus heti seuraavassa vaihdossa puolihuolimattomasti todella vaarattoman näköisestä tilanteesta. Perään vielä harmittava harhasyöttö omalla alueella ja kotijoukkue jälleen johtoon. Hatsinalla oli kuitenkin työhaalarit jälleen mukana eikä joukkue näyttänyt minkäänlaisia merkkejä siitä, että Mikkeliin oltaisiin lähdössä ilman kaikkia kolmea pistettä. Tiukka joukkuepuolustaminen ja ärhäkkä prässi sai myös kotijoukkueen puolustuksen hermoilemaan ja näistähän Arttu ja Eemeli rankaisevat härskin kovalla prosentilla. Erän lopun kahdella maalilla Hatsina toiselle erätauolle 5-6 johdossa.

Kolmannen erän alkuun LASB tuli jälleen voimalla prässiin kuin Raimo Summanen konsanaan kiekkoreippaan paidassa viereisessä jäähallissa kaudella 1981-1982. Kova paine realisoituikin kolmen minuutin pelin jälkeen ja taas oli peli tasoissa ja numeroissa 6-6. Lopputuloksen kannalta merkittävä käänne tapahtui reilut 12 minuuttia ennen täyttä aikaa. Ottelussa erittäin fyysisen pelin sekä vahvan ”mailahäirinnän” sallinut tuomarikaksikko vihelsi Eemelin tylysti kärsimään vitosta. Hyökkäyspään jäähy, jota edelsi useampikin tilanne, jossa pelin olisi voinut jo viheltää ja kakkosta näyttää kotijoukkueelle, mutta pilli pysyi taskussa ja Eemeli epäonnisen tilanteen jälkeen penkille. Vajaa minuutti ja tilanne 7-6; kyllä putoili ärräpäät mikkeliläiskatsomossa. Maalin jälkeen Hatsina esitti erittäin hyvää av -peliä ja piti yli neljä minuuttia kotijoukkueen poissa laatupaikoilta. Vielä noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua pääsi Hatsina hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Tällä kerralla laukaukset viuhuivat niukasti ohi ja LASB:n Korhonen huolehti maalinedustan tilanteet jälleen komeasti näppeihinsä. Vielä saatiin kuitenkin Hatsinan perinteinen loppukiri käyntiin ja tasoitusta haettiin päättäväisesti. Minuutti ennen loppua sattui tuomareille todella musta hetki ja Arttu kakkoselle täysin puhtaan olkapää olkapäätä vastaan kaksinkamppailun tuloksena. Ei tosin taistelu päättynyt tähänkään hämmentävään puhallukseen vaan vielä viimeisen minuutin aikana pisti joukkue katsomon jännittämään ja taikoi alivoimalla peräti viisi nk. läheltä piti tilannetta. Ei katkennut nytkään, mutta nyt ei vaan kääntynyt enää. Viihdettä oli taas tarjolla koko rahan edestä. Palstanpitäjä on viimeksi näillä kulmilla jännittänyt yhtä paljon joskus kahdeksankymmentäluvulla – Salppurin kisojen legendaarisessa kisadiskossa. Seitsemän minuuttia jäähyä kolmanteen erään oli lopulta liikaa ja myös hämmentävä lukema siistissä ja reilussa vaikkakin fyysisessä ottelussa. Hyvän esityksen jälkeen jotain olisi joukkue myös pistesarakkeeseen ansainnut, mutta kotimatkalle tällä kerralla kuitenkin ärsytettynä ja ilman pisteitä. Esitys oli siis oikeinkin hyvä ja viisikkopelaaminen sekä pallolla, että ilman palloa oli jälleen hyvällä mallilla. Maalipaikkojakin kyettiin luomaan tukuttain ja mikä parasta kaikkien kenttien toimesta. Tuloksen teko jäi kuitenkin jälleen ykkösen harteille ja jatkossa myös muiden kenttien pitää saada palloja paikoista maaliin.

Valmentaja Marko Partio totesi ottelusta, että ”Peliin lähdettiin luottavaisesti, mutta kaverille kolme maalia eteen alkuun niin ei voi olla hirveän tyytyväinen. Saatiin kyllä taas juonesta kiinni, tultiin tasoihin ja mentiin ohikin, mutta palkintoa ei vaan saada näissä peleissä. Sarja on todella tasainen ja pystytään haastamaan hyvin vastustajia, puolustetaan hyvin ja luodaan maalipaikkoja. Maalintekoa pitää kunnioittaa. Kaikkiaan hyvä peli meiltä vaikka ei pisteitä tullut.”

Ottelut jatkuvat sunnuntaina Hatsinan kotiluolassa Sport Forumilla. Taas saattaa aorttaa ahdistaa sillä vastaan kaukaloon hyppää sarjakärki OLS Oulusta. Vire on kuitenkin nyt hyvä ja sitä kautta usko pisteiden jäämiseen Mikkeliin vahva. Nyt joukolla kannustamaan mustapaidat voittoon sarjan kotiavauksessa. Ottelu alkaa klo 17.00. Tervetuloa! Muistathan, että katsojien tulee käyttää kasvomaskia kaikissa Salibandyliiton tapahtumissa.

______________________________________________________________________________

11.10. Otteluohjelmassa oleva Hatsina-TPS siirtyy pelattavaksi 14.11.

TPS:n B poikien joukkue on altistunut covid-19 virukselle omassa SM -sarjan ottelussaan 3.10.2020 ja joukkue on asetettu tämän johdosta karanteeniin. Otteluohjelman mukaan 11.10. pelattava ottelu Hatsina-TPS siirtyy pelattavaksi lauantaina 14.11.2020. Ottelu pelataan Sport Forumilla.

______________________________________________________________________________

Otteluraportti – Avausviikonlopusta tappio ja voitto

Hatsina avasti pistetilinsä heti sarjan avausviikonloppuna. Tampereella otettiin lauantaina vielä selkeästi tukkaan Classicilta, mutta sunnuntaina Happee joutui nöyrtymään jatkoajalla Hatsinan väkevän loppukirin edessä.

3.10. Classic-Hatsina 13-6

Joukkueen lauantain roadtrippi Suomen Tampereelle ei jättänyt paljon jälkipolville kerrottavaa Classicin viedessä ottelun selvin numeroin 13-6. Ottelun ensimmäinen kymppi eteni varsin tasaisissa merkeissä ja Eemeli Parkkisen tuplalla Hatsina oli hyvin pelissä mukana. Parin minuutin musta jakso, kotijoukkueelle kolme maalia ja tilanteeksi 5-2. Kasperi Pöntinen kavensi vielä ensimmäisessä erässä ja tauolle mentiin 5-3 tilanteessa. Hieman oli jo hämmennystä kotikatsomoissa havaittavissa; karsinnoissa hienosti toiminut koko joukkueen viisikkopuolustus ja tiivis maalivahtipeli oli ollut joukkueen tavaramerkki eikä maaleilla juurikaan juhlittu. Nyt viisi omiin jo ensimmäisessä erässä. Tavaramerkki oli nyt jäänyt bussista jonnekin umpitylsälle Lahti-Tampere välille, sen verran haasteita oli. Toisen erän ensimmäiset kahdeksan sekuntia oli oikeastaan ottelun kuva pienoiskoossa. Aloitusvoitto ja suora haasto pallon kanssa kolmen pelaajan keskeltä, menetys ja pallo omissa. Pallollisen pelaajan huolellisuus ja kärsivällisyys ei lauantaina ollut parhaimmillaan. Palollisten pelaajien ns. pakottamattomia pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli liian paljon ja Classic hyödynsi virheet todella kovalla prosentilla. Ehkä pelissä näkyi parin viikon tauko joukkuetreeneissä juuri ottelun alla; sen verran haastavaa viisikkopelaaminen oli. Toki kaikki kunnia kotijoukkueelle, sillä niin mallikasta oli pallon siirtely sekä tehokkuus maalipaikoissa. Tuon 6-3 maalin jälkeen ottelun kuvassa ei juuri muutoksia nähty ja etenkin kolmas erä pelailtiin pois sulassa sovussa. Classic oli lauantaina parempi joukkue pelin jokaisella osa-alueella ja välillä teki tiukkaa saada edes hippaa kotijoukkueen liikuttaessa palloa todella nopeasti. Positiivista ottelussa oli kuusi tehtyä maalia ja ehkä loppulukemat hieman mairittelevatkin kotijoukkuetta; paikkoja oli Hatsinalla useampaankin, mutta kotijoukkueen maalivahti otti ottelun tiimellyksessä komeita koppeja. Hatsinan pirteintä osastoa edusti kahden maalin Eemeli Parkkinen. Valmentaja Marko Partio oli tyytyäväinen ottelun alkuun ja totesi, että ”pari pientä loukkaantumista sekoitti peluutuksen, mutta olihan vastustaja loppua kohden todella hyvä ja henkilökohtainen taitotason ero näkyi kentällä. Myös Pelimoodi oli hiukan hakusessa” viitaten pitkähköön taukoon otteluissa ja joukkueharjoituksissa.

4.10. Happee-Hatsina 5-6 ja

Sunnuntaina pilliin vihellettiin Jyväskylän Monnarilla jo klo 12, joten palautumiseen Tampere Areenan iltamyllystä ei turhia aikoja jäänyt. Joukkue oli kuitenkin nahkansa luonut ja peli alkoi vierasjoukkueen ottaessa välittömästi pallonhallinnan. Lopulta väistämätön myös tapahtui ja erinomaisen ottelun pelannut Happeen maalivahti Ville Kuustie joutui antautumaan Eemeli Parkkisen tutun ratkaisun edessä, yllättävä ja tarkka veto kenkälaatikkoon ei jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia. Hatsina vei erää, mutta antoi erän lopussa kahdella turhalla jäähyllä otteen kotijoukkueelle ja niin tuttu Hatsinan tappaja Miro Åkerlund rankaisi vierailijan passiiviseksi pakotettua alivoimanelikkoa. Hatsinan hallinnasta huolimatta erätauolle tilanteessa 1-1. Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta tänään hatullisen maaleja tehnyt Joel Paananen rankaisi jälleen ylivoimalla ja ote siirtyikin nopeasti kotijoukkeelle. Hieman sekavan erän jälkeen toiselle erätauolle siirryttiin numeroissa 4-2 Aleksi Laatikaisen tehdessä Hatsinan toisen maalin. Kolmas erä jatkui tutuissa merkeissä ja kotijoukkueen hahmo maalivahti Kuustie napsi komeita torjuntoja hilliten tehokkaasti Hatsinan takaa-ajoa. Arttu Haapala maalasi lukuisten paikkojen jälkeen lopulta ylivoimalla ansaitusti tilanteeksi 4-3 mutta Joel Paanasen päivän kolmas siirsi tilanteeksi 5-3 ja näytti sammuttavan valot Hatsinan leiristä. Ennakossa hieman uumoilin, että kannattaa näiden joukkueiden ottelut katsoa loppuun saakka ja niinhän siinä kävi, että jälleen raapi Hatsina kaksi maalia ilman maalivahtia ottelun viimeisen reilun puolentoista minuutin aikana. Molemmissa viimeistelijänä Hatsinan ottelun hahmo ja kolme maalia kolmanteen erään tehnyt kapteenien kapteeni Arttu Haapala. Ensin todella komealla laukauksella paraatipaikalta ja toisen vastustamattomalla rankkarilla. Jatkoajalla komean loppukirin kirsikkana sitten taistelutoverit Haapala-Parkkinen karkasivat vastahyökkäykseen ja Eemeli sai kunnian päättää ottelun riemukkaasti Hatsinalle. Todella hieno nousu ja upea voitto sekä arvokkaat kaksi pistettä Mikkeliin rakkaasta vastustajasta. Vaikean kautta mentiin ja edelleen nähtiin ottelussa runsaasti nk. helppoja virheitä, menetyksiä ja harhasyöttöjä ja kova päivätyö piti jokaisen maalin eteen tehdä. Sitkeä on kuitenkin porukka -taittuu mutta ei katkea, odottaa tilaisuuttaan ja nousee takaisin pää pystyssä. Avauspisteisiin ja lopun nousuun tyytyväinen valmentaja Partio totesi, että ”lähdettiin parantamaan peliä ja heräteltiin joukkuetta kenttämuutoksilla ja oltiin alusta lähtien pelissä mukana. Edelleen pienet nukahdukset peitto pelaamisessa ja kuluttavat jäähyt vaikeuttivat pelaamista. Kolmannessa erässä näytettiin, että osataan nousta ja luotetaan kaveriin. Peitettiin hyvin vetoja ja saatiin palkinto jatkoaikamaalilla. Kausi ja pistetili on nyt auki.”

______________________________________________________________________________

Otteluennakko – Sarja käyntiin viikonlopun tuplalla

B nuorten SM -sarja starttaa Hatsinan osalta lauantaina kun Tampere Areenalla vihelletään pilliin klo 17.30. Viime vuoden taivallus aluesarjassa on pois pyyhitty ja joukkue pääsee antamaan parastaan aina kun pelipaita juhlapäivän kunniaksi päälle vedetään. Ensimmäisessä ottelussa on haaste kohdillaan kun toiseen kenttäpäätyyn asettuu Suomen salibandykentän pitkäaikainen hallitsija Classic Tampereelta. Classic on myös -03 ikäluokassa ollut vuosien aikana yksi johtavista seuroista ja myös tämän vuoden BSM:ssä odotettu top-3 joukkue, vaikka joutuikin sarjapaikan hakemaan ristiinkarsinnan kautta. Kun Classic on kentällä tiedetään mitä odottaa; laatua on luvassa ja joukkueen pelitapa on sen verran hyvin poikien perimässä, että horjumista ei yleensä ole tapana nähdä ja homma toimiikin vuodesta toiseen kuin saappaat sohjossa. Vaikka pelaaminen ei todellakaan ole yksilöiden varassa syttyy jo vanhasta muistista varoitusvalot kun selässä lukee nimet Hietaranta-Vänttinen ja näytti tuloksen tekeminen maistuvan herroille edelleen karsinnassakin. Hatsina pääsee peliin pitkästä aikaa täydellä kokoonpanolla, mikä on tervetullutta näin tuplapeliviikonloppuna. Haastajan asemahan on perinteisesti joukkueelle sopinut ja joukkue on varmasti valmis myös Classicin tiukoille laittamaan ja taistelemaan tosissaan sarjapisteistä heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Heti Classic -pelin tauottua matkaa joukkue Jyväskylään ja kohtaa hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntain keskipäivässä niin tutut ja rakkaat taistelutoverit Happeen hirviteatterissa Monnarilla. Tämä on ottelu, johon ei joukkuetta tarvitse erikseen motivoida. Happee sytyttää aina ja varmasti; siitä pitävät tutut nimet Heiska, Oksanen, Paananen, Åkerlund ja kumppanit huolen. Happee on monesti kohtaamisissa ollut lievästi niskan päällä, mutta juuri koskaan ei ole urakasta Hatsinaa vastaan helpolla päässyt. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja tietävät missä on vastustajan heikkoudet mihin iskeä ja sinne isketäänkin sitten puolin ja toisin aivan varmasti. Jokainen hatsinalainen on tässä ottelussa valmis juoksemaan ylimääräisiä metrejä, ottamaan muutaman ylimääräisen mustelman ja uhrautumaan kaverin ja joukkueen puolesta. Tämä ottelu kannattaa seurata loppuun saakka, sillä molemmat joukkueet ovat tunnetusti olleet hereillä aivan viimeisille sekunneille saakka. Uskotaan lujasti, että vierailijoiden herkkäkätiset taikurit ratkaisevat lopulta ottelun ja pisteet Mikkeliin. Ilmassa on sopivasti vaaraa ja jännitystä.

Tervetuloa uusi sarjakausi! C’moon Hatsina!