13.2. Hyvä taistelu ei riittänyt – pisteet Classicille

Lauantain alkuillassa oli Sport Forumilla tarjolla B -ikäisten salibandya valtakunnan ehdottomalta huipulta kun Classic vieraili Hatsinan kotiluolassa. Harmi, että tämäkin ottelu jouduttiin pelaamaan tyhjälle katsomolle, mutta hienoa toki että pelaamaan ylipäänsä päästiin.

Otteluun lähdettiin asetelmasta, jossa Classic oli sarjan piikkipaikalla ja kotijoukkue Hatsina sarjassa sijalla 11. Ennakkosuosikista ei siis ollut epäselvyyttä ja pinkkipaidat ottivatkin heti pelin alussa pallonhallinnan itselleen. Kotijoukkue osoitti kuitenkin olevansa valmis peliin heti ensi hetkistä alkaen antaen hyvän fyysisen haasteen vieraille; mitään ei ollut luvassa ilmaiseksi. Koko joukkue pelasi nöyrästi omaa aluetta puolustaen ja omaan pelitapaan sitoutuen eikä Classic päässyt parhaille tonteille ensimmäisen kympin selvästä pallonhallinnastaan huolimatta. Erän puolivälissä maalinteon aloitti sen sijaan Hatsina ykkösen namutellessa akselilla Aleksi – Arttu – Olli – Arttu. Hienosti rakennettu ja varmasti viimeistelty maali, joka loi selvästi uskoa kotijoukkueen pelaamiseen. Hieman saattoi maltti ja nöyryys hetkeksi unohtua eikä keskittyminen ollut ihan parhaimmillaan heti maalin jälkeen. Hieman huolimaton rike omalla alueella ja ihan pieni nukkumatti, peitto myöhässä ja pallo maalissa. Paljon ei tilaa eikä aikaa nämä veijarit tarvitse. Heti seuraavassa vaihdossa Classic nopealla suunnan muutoksella kotijoukkueen organisoitumatonta puolustusta vastaan tilanteeksi 1-2. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, joten tauolle mentiin näissä numeroissa. Fyysisesti oltiin hyvin hereillä, mutta vieraiden pallollinen pelinopeus ja reagointi oli pykälän edellä.

Toiseen erään Hatsina tuli vahvasti pelirohkeutta nostaen, mutta edelleen omaa aluetta vahvasti puolustaen. Ensimmäistä pöytäkirjamerkintää piti odottaa aina erän puoliväliin saakka kunnes Aleksi tasoitti ottelun pitkän yksilösuorituksen päätteeksi. Ensimmäisen erän tapaan kuittasi Classic tasoituksen nopeasti. Todella tarkka laukaus takatolpan kautta sisään. Pari minuuttia myöhemmin nähtiin todella upeasti rakenneltu kotijoukkueen tasoitus kun Arttu alimpana pelaajana luki vastustajan puolustusta kuin eilistä lehteä. Oivaltava avaus keskelle Aleksille, joka vapautti Eemelin lempipuuhiinsa maalin eteen. Varmat veivit ja tilanne näin 3-3. Kotijoukkueen vahva esitys näytti hieman vaikuttavan myös Classicin pelaamiseen. Pientä varovaisuutta ja taka-askelia oli välillä havaittavissa eikä pallo ollutkaan enää vain Classicin omaisuutta. Kotijoukkue käytti etsikkoaikansa neljä minuuttia ennen erätaukoa. Olli käytti Classicin laiskan puolustamisen hyväkseen ja vapautti Veetin viimeistelemään kotijoukkueen 4-3 johtoon. Johtomaalin jälkeenkin pystyi kotijoukkue luomaan hyvin painetta Classicin maalille, mutta erätauolle lopulta näissä numeroissa. Todella tasapainoinen ja vahva erä mustapaidoilta ja peli edelleen täysin auki.

Kolmas erä alkoi harmittavasti kun Classic pääsi tasoittamaan puolihuolimattoman keskialueen pelaamisen seurauksena puolentoista minuutin pelin jälkeen. Yksi askel jäi ottamatta ja peitto tekemättä Classicin viimeistellessä unelmavedolla lähes puolikentästä. Jälleen osoitti pinkkipaidat vaarallisuutensa kun hetkeksikin puolustuspelaaminen herpaantuu. Pari minuuttia edellisestä ja keltapaitainen joukkue ottaa roolia. Mustien lasien läpi katsottuna varsin halpa jäähy tilanteesta, jollaisia pelissä oli lukuisia puolin ja toisin pillin pysyessä taskussa. Classic yv:llä 4-5 johtoon Huhtakallion todella upealla vedolla etuyläkulmaan. Erän edetessä oli selvää, että nyt pelataan niitä minuutteja kun ottelu ratkaistaan. Molemmat joukkueet janosivat ratkaisuja ja taistelu oli tuimaa. Etenkin Hatsinan ykkönen oli vieraiden riesana vaihto toisensa jälkeen ja kun erää oli pelattu noin kahdeksan minuuttia maalasi Eemeli vahvan vaihdon päätteeksi Eemelin erikoisella ansaitusti tilanteeksi 5-5. Kauan ei saanut kotijoukkue nauttia tasatilanteesta. Puoli minuuttia edellisestä kun keskialue menetetään hieman huolimattoman pelaamisen seurauksena turhan helposti ja naapuri oikealta 2-1 tilanteeseen. Noilla ranteilla on turha kaverille parempaankaan paikkaan syöttää… pallo jälleen kerran todella tarkalla laukauksella sinne kuuluisaan kenkälaatikkoon. Kova jahti Hatsinalla seuraavan kympin ajan ja Classic painettiin ajoittain hyvinkin ahtaalle. Lopullisen ratkaisun Classic iski reilu minuutti ennen täyttä aikaa. Pallo oli tukevasti kotijoukkueella ja painetta lyötiin vieraiden maalille. Classicin purkupallo Hatsinan kulmaan, josta pallo keskelle ja sieltä pallo maaliin. Vaarattoman näköinen tilanne ja ehkä siksikin jäi pelaaja keskellä liian vapaaksi. Todella harmittava maali tähän paikkaan. Vielä iski vieraat pallon tyhjiin ja loppunumeroiksi 5-8.

Vahvasti joukkue taisteli ja laittoi sarjakärjen tekemään täyden päivätyön kolmen pisteen eteen. Jotain olisi ehkä ansaittukin tällä esityksellä, mutta todella kova oli vieraiden maalinteon tehokkuus ja laatu laukauksissa. Parhaat tontit puolustettiin hyvin, mutta naapurin laukausten laatu riitti hieman huonommistakin paikoista. Kotijoukkue ei hirveästi virheisiin sortunut ja kolme kenttää teki töitä hyvällä asenteella. Huomionarvoista oli vastustajan maalit lähes poikkeuksetta heti itse tehtyjen maalien jälkeen. Maalien jälkeisten vaihtojen tärkeys korostuukin tämän ottelun näkökulmasta. Nöyryys ja maltti pitää säilyä myös omien onnistumisten jälkeen. Valmentaja Partio oli tyytyväinen siihen, että pystyttiin uskottavasti haastamaan Suomen kärkiseura, mutta parannettavaakin jäi. ”Ristiriitaiset tunnelmat. peli oli hyvää mutta oltiin hieman huolimattomia pallolla eikä kunnioitettu keskialuetta. Kiireen tunne jäi pallolliseen peliin. Ajoittain pelattiin tosi hyvin ja nostettiin pelin tasoa toisessa erässä; pystyttiin hallitsemaan palloa ja rytmittämään peliä.” kommentoi Partio ottelun jälkeen.

______________________________________________________________________________

6.2. Täydet pisteet Oulusta

Yli kahden kuukauden ottelutauko tai pitkä bussimatka Ouluun ei näkynyt joukkueen otteissa sen kohdatessa SM-sarjan ottelussa sarjakolmosen Luistinseuran Hatsinalle menestyksekkääksi muodostuneen Nallisportin matolla. Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä ja parhaat paikat loikin ennakkoasetelmiin nähden hieman yllättäen vieraileva Hatsina. Peli kääntyi riistojen jälkeen nopeasti ja kaikki kolme kenttää saivat painetta luotua kotijoukkueen maalille. Vielä ei tehoja tullut, mutta OLS sen sijaan rankaisi heti ensimmäisestä paikastaan. Peli jatkui tasaisena kotijoukkueen avausmaalin jälkeenkin. Hatsinan avausmaalin ja tilanteeksi 1-1 viimeisteli Onni pitkän yksilösuorituksen päätteeksi. Muutenkin hieman uusittu kakkonen oli läpi ottelun hyvässä vireessä ja kykeni luomaan vaarallisia tilanteita sekä myös tekemään tulosta. OLS ehti ensimmäisessä erässä karata ottelutapahtumien vastaisesti pahimmillaan jo 4-1 johtoon kunnes Olli viimeisteli ottelun lopputuloksen kannalta erittäin tärkeän ja vähintäänkin ansaitun 4-2 kavennuksen Artun syötöstä. Kun Eemeli iski jälleen Artun syöstöstä Hatsinan kolmannen maalin heti edellisen perään lähdettiin erätauolle mukavasti 4-3 tilanteessa.

Toisen erän alussa OLS iski Hatsinan keskialueen menetyksen jälkeen nopealla vastahyökkäyksellä pallon varmasti maaliin ja tilanteeksi 5-3. Arttu nosti pari minuuttia myöhemmin komealla yksilösuorituksella Hatsinan jälleen maalin päähän. Erän loppuun kotijoukkueelle vielä rankkari hieman erikoisen tulkinnan myötä. Komea rankkari varmasti ylänurkkaan ja perään vielä toinen erikoistilannemaali vastustamattomasti nopean pallonsiirtelyn jälkeen yv:llä ja niin oltiinkin yhtäkkiä jälleen kolme maalia perässä ottelun puolivälissä. Taipuu, mutta ei katkea eli jälleen osoitti joukkue sitoutumista ja luonteen lujuutta tuloksellisesti vaikeassa paikassa. Pari minuuttia edellisestä naulasi Elmo keskiviivan tuntumasta pallon komeasti maaliin ja mustapaidoille henki päälle. Pari minuuttia ennen erätaukoa Arttu iski Aapon komeasta esityöstä päivän toisensa ja joukkueet erätauolle kutkuttavasti tilanteessa 7-6. Kolmannessa erässä ottelun hallinta kääntyi hienokseltaan vieraille eikä OLS päässyt enää juurikaan laatupaikoille. Kun Jusa vielä hoiteli maalilla tilanteet isännän ottein kasvoi luotto omaan tekemiseen koko ajan. Eetu nostikin erän puolivälissä ottelun tasoihin Eemelin tarjoilusta ja pari minuuttia myöhemmin veivasi Eemeli itse ottelun voittomaalin Ollin esityöstä. Viimeinen kymppi pelattiin ilman pöytäkirjamerkintöjä Hatsinan hallitessa tilanteita. Kerran kävi pallo maalipuissa, mutta muuten oli hatsinan yhdeksäs maali lähempänä kuin kotijoukkueen tasoitus.

Joukkueelta erittäin hieno, pelitapaan sitoutunut esitys vaikeista lähtökohdista. Tärkeää oli myös se, että onnistumisia saatiin laajalla rintamalla ja kaikki kolme kenttää pääsivät tehoille. Jusa oli maalilla vahva ja Eetu toi selvästi lisää vaarallisuutta hyökkäyssuunnan pelaamiseen. Ottelun tehomiehet tutusti Arttu (2+2), Eemeli (2+1) sekä Olli (1+2). Valmentaja Marko Partio totesi ottelun jälkeen, että ”Koko ajan nostettiin pelillistä tasoa ja pysyttiin kärsivällisesti pelisuunnitelmassa. Kolmanteen erään parannettiin vielä puolustuspelaamista eikä OLS päässyt enää kunnolla tekopaikoille. Joukkue nautti pelaamisesta pitkä tauon jälkeen ja jokainen laittoi itsensä likoon. Maalivahtipeli oli tänään mallikasta. Tämä antaa seuraaviin otteluihin hyvät lähtökohdat”. Seuraavaksi joukkue vetää pelipaidan päälleen ensi lauantaina 13.2. Vieraaksi saapuu sarjakärki Classic Tampereelta.

_____________________________________________________________________________

29.11. Loppuvuoden ottelut siirtyvät

Koronapandemia siirtää B -poikien SM -sarjan otteluita. Ottelut siirtyvät alueellisten rajoitustoimien tai yksittäisiin joukkueisiin liittyvien karanteenipäätösten johdosta. Hatsinan osalta keväälle siirtyvät seuraavat otteluohjelman mukaiset ottelut:

29.11. Hatsina – Steelers

5.12. Oilers – Hatsina

12.12. Hatsina – Eräviikingit

19.12. Karhut – Hatsina

20.12. TPS – Hatsina

Otteluohjelman mukaan Hatsina B pelaa seuraavan kerran 3.1.2021 kun joukkue kohtaa Karhut kotonaan Sport Forumilla.

______________________________________________________________________________

21.11. Hatsina vei peliä, BBU pisteet

Hatsinan B -pojat tekivät lauantaina ekskursion Kurkelan koululle Keravalle. Perillä odotti uuden koulun komeat puitteet ja kolmen ottelun voittoputkessa seilaava kotijoukkue Blackbirds United. Hatsinalla takana tasaisia matseja ja niukkoja tappioita, joten halu pisteisiin oli todella kovalla tasolla. Ottelu käynnistyi puolin ja toisin vauhdikkaasti Hatsinan heilutellessa kuitenkin tahtipuikkoa. BBU pelasi koko viisikolla nöyrästi puolustaen ja vaarallisiin vastahyökkäyksiin panostaen. Kun viisikon takana pelasi vielä erinomainen maalivahti oli selvää, että maaleilla ei tänään herkuteltaisi. Ensimmäiset yhdeksän minuuttia mentiin Hatsinan tahtiin, mutta kotijoukkue rankaisi nopean vastahyökkäyksen päätteeksi lyöden pallon ottelun toisella laukauksellaan takakulmalta tyhjiin. Noin 13 minuutin kohdalla ensimmäisessä erässä vahvasti vääntänyt VH hankki kotijoukkueelle illan ainoan jäähyn armottomalla työnteollaan laidassa ja vierailijoille paikka tasoitukseen. Yv -tehot ovat olleet hieman hakusessa ja ilman palkintoa jäätiin tänäänkin, mutta tällä keralla pallo liikkui ja paikkoja luotiin. Ansaittu tasoitus näki kuitenkin päivänvalon välittömästi jäähyn päätyttyä Aleksin viimeistellessä kliinisesti. Enempää maaleja ei ensimmäisessä erässä nähty, vaikka paikkoja vierailla oli useampaankin osumaan. Kotijoukkueen tilanteet syntyivät erässä pelitavan mukaisesti nopeiden ja vaarallisten vastaiskujen myötä.

Kotijoukkue lähti toiseen erään aktiivisemmalla otteella, mutta myös Hatsina lisäsi vauhtia ja terävöitti otetta. Ykkönen nautiskeli useammassakin hyökkäyksessä komeita kuvioita kunnes Olli lopulta viimeisteli Artun syötöstä. Ottelun puolivälissä nähtiin illan erikoisin maali naapurin puolikentän laukauksen ottaessa kimmokkeen puolustajasta saaden palloon jäätävän kierteen, jonka edessä hyvin torjunut Jusa oli aseeton. Erän loppu pelattiinkin melkein yhtä maalia Hatsinan painaessa kaikilla kolmella sylinterillä päälle. Maalin teki kuitenkin kotijoukkue ja niin tutun kaavan kautta eli Hatsinan pitkän pallonhallinnan ja venyneen vaihdon jälkeen nopea vastahyökkäys ja maalinedestä neppaus puolustajan edestä sisään. Erätauolle siten numeroissa 3-2 ja toinen erä täysin vastoin kenttätapahtumia kotijoukkueelle 2-1. Sama polkka jatkui myös kolmannessa erässä ja Hatsina vei peliä kotijoukkueen jatkaessa erinomaista peitto- ja maalivahtipeliään. Kotijoukkueen 4-2 maali edellisen maalin tapaan, vasemmalta lähes nollakulmasta heitto maalin eteen ja neppaus ilmasta sisään. Maalinteon tehokkuus oli BBU:lla todella kovalla tasolla ja etenkin molempien maalien edessä joukkue oli vahva pallojen pomppiessa ruuhkassa. Kahden maalin takaa-ajoasema ei tuonut Hatsinan peliin minkäänlaisia luovuttamisen merkkejä vaan päinvastoin. BBU:n alueella meininki oli kuin moukarihäkissä Hatsinan vyöryttäessä hyökkäyksiään. Kavennus kuitenkin odotutti kunnes ykkönen iski kahdesti alle minuuttiin noin seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa ja vieraille täydellinen hurmos päälle. Ottelun loppu oli yhtä maalia kotijoukkueen voippuessa köysissä. Kotijoukkuen taistelua silotti hieman kolmannessa erässä muuttunut tuomarilinja, joka salli kohtuullisen kovan kädellä ja mailalla häirinnän. Herkempi kaveri olisi pilliin puhaltanut eikä täysi vääryys olisi ollut rankkarinkaan viheltäminen. Kongi kuitenkin pelasti kotijoukkueen ja Hatsina todella päättäväisenä jatkoajalle. Jatkoajalla pallo ja hallinta suunnitellusti Hatsinalle ja kotijoukkue ryhmittyi puolustustaisteluun. Ensimmäinen minuutti pallo tukevasti vierailla ilman, että kotijoukkue olisi hippaa saanut kunnes rouva fortuna puuttui peliin ja epäonnisen menetyksen johdosta härdelli Jusan maalille ja jatkopallo ruuhkasta jälleen ilmasta sisään. Ei ollut bandyjumalat tänään suosiollisia ja Hatsinan oli tyytyminen yhteen pisteeseen koko joukkueen vahvasta esityksetä ja selkeästä hallinnasta huolimatta. Onnittelut BBU:lle vahvasta ja sitoutuneesta viisikkopelaamisesta. Ei liene sattumaa, että rehti ja liikkuva porukka on nyt jo neljän ottelun voittoputkessa.

Valmentaja Partio oli ottelun jälkeen harmissaan tuloksesta. ”Alussa oltiin hiukan telineisssä ja kaveri rokotti. Kaksi erää hallittiin peliä selvästi ja mutta vastustaja pääsi kuitenkin kahden maalin karkumatkalle, tultiin vielä tasoihin ja usko voittoon oli kova jatkoajalle siirryttäessä. Ei pallo oikein peleissä pompi meille missään vaiheessa peliä kun taas kaverille tulee onnenkantamoisia. Kaikki kentät pärjäsi tänäänkin ja tuotettiin maalipaikkoja, viimeistelyyn tarvitaan kiukkua ja laatua. Voitot nyt karttaa joukkuetta ja pojista näkee että alkaa vaikuttaa henkisesti, nyt haetaan ensi viikonloppuna voitto.”

______________________________________________________________________________

14.11. TPS vei maalitehtailun

Lauantai-iltapäivässä Hatsinan vieraaksi asettui sarjan kärkikastiin vahvasti veikattu TPS Turusta. Hatsina lähti otteluun edeltävistä niukoista tappioista huolimatta luottavaisesti ja vahvasti haastamaan ottelun ennakkosuosikkia. Itse pelitapahtumissa ei haastajan ja suosikin asema tällä kerralla näkynyt juurikaan. Vierailijoiden ensimmäisen, parin minuutin kohdalla tulleen avausmaalin jälkeen heilutti tulospuikkoa nahkansa luonut Hatsinan ykkönen. Eemeli kahdesti ja Aleksi kerran ehti viedä kotijoukkueen jo 3-1 johtoon erän puolivälin tietämillä. Pari edellistä ottelua oli ollut ykköseltä pientä hakemista molempiin suuntiin, mutta nyt tulosta syntyi ottelun ensimmäisellä puolikkaalla taas komeasti. Ottelu oli melkoista maalitehtailua ja vuoron perään palloa kerättiin molemmissa päissä. Kenttätapahtumien valossa maalimäärät olivat vahvasti yläkanttiin eikä koppi tällä kerralla tarttunut oikein kummassakaan päässä kenttää. Ottelun puolivälissä tilanne 7-7 ja kotijoukkue kenttätapahtumien valossa hyvin pelissä mukana. 35 minuutin kohdalla TPS iski kahdesti minuuttiin eikä enää kahden maalin johdosta luopunut. Kotijoukkueen tuttu loppukiri jäi tällä kerralla piippuun eikä kolmannessa erässä muutenkaan maaleilla enää juhlittu kahden ensimmäisen erän malliin.

Positiivista ottelussa ehdottomasti ykkösen tehot ottelun ensimmäisellä puolikkaalla; kotijoukkueen kuusi ensimmäistä ykkösen toimesta. Myös puolustussuuntaan oli ykkösen peli nyt paremmin tasapainossa. Myös kakkonen ja kolmonen jälleen tehojen makuun heidän vastatessaan kotijoukkueen kolmesta viimeisestä maalista. Edelleen joutui mustapaidat tekemään kovan työn maalien eteen ja kun puolustussuuntaan sattui kakkoselle tällä kerralla haastavampi iltapuhde eikä voittavat kopit maalinsuulla tarttuneet aivan normitasolla pääsi vieraat välillä kuittaamaan turhan helposti kotijoukkueen maalit. Kotijoukkueen maalit ottelussa Eemeli 3, Henri 2 ja Aleksi, Arttu, Olli sekä Joonatan maalit mieheen.

Hatsinan valmentaja Marko Partio ottelusta: ”Ei ihan saatu juonesta alussa kiinni. Loppua kohti parannettiin kyllä mutta ei riittänyt tällä kertaa. Tasapaino pelin osa-alueilla ei ole löytynyt. Jokin osa-alue vähän pettää jossain vaiheessa. Peittompelaaminen oli hyvää kaksi erää ja päästiin maalipaikoille, pieni terävyys maalintekoon tarvitaan ja oli osittain puskemista hyökkäyspäässä eikä ihan kaikki tarttunut tolppienvälissä kummassakaan päässä. Mutta sellaista sattuu. Kovia pelejä saadaan ja nyt olisi henkisesti tärkeää saada yksi voitto tähän, ettei tule peikkoa”.

______________________________________________________________________________

7.11. Voitto karkasi Tikkurilaan

Lauantai-iltapäivän ottelussa vastaan asettui takavuosien mahtiseura Tiikerit Tikkurilasta. Isompaa vaikutusta ei historia kotijoukkueeseen tehnyt vaan mustapaidat ottivat komennon pelistä heti startista. Valmennus on alkukauden ajan edellyttänyt ratkaisuvoimaa myös kakkos- ja kolmoskentiltä ja nyt kentät vastasivat valmennuksen huutoon. Alle minuutti ja kakkonen iski Henrin viimeistellessä Kasperin syöstöstä. Kaikkiaan peliin muutenkin pirteä startti ja paikkoja lisämaaleihinkin kaikkien kenttien toimesta. Erän puolivälin jälkeen iski puolestaan kolmonen Veetin naulatessa Elmon syötöstä numeroiksi 2-0 suorasta juoksusta. Pirteän erän jälkeen tauolle kotijoukkueen ansaitussa kahden maalin johdossa. Heti toisen erän alkuun avasi ykkönen maalitilin. Maalia edelsi kotijoukkueen laiskan puolustamisen seurauksena syntynyt Tiikereiden huipputontti, jonka vastahyökkäyksestä Eemeli viimeisteli Ollin syötöstä tilanteeksi jo 3-0. Kakkosen ja kolmosen hyvä vire jatkui edelleen ja Tiikerit kärsimään kakkosta kolmosen pitkän paineen seurauksena. Yv -tehot jäivät edelleen odottamaan seuraavia pelejä ja kun naapuri iski ensimmäisestä ylivoimastaan kavennuksen ennen erän puoliväliä oli Tiikerit vaisun ottelun alun jälkeen yhtäkkiä mukana pelissä. Perään vielä turha, toki erittäin kevyt, hyökkäyspään jäähy, jolla Tiikereiden ote pelistä vahvistui entisestään. Tällä kerralla alivoima oli erinomaista eikä Tiikerit päässyt kunnon paikoille. Pari minuuttia jäähyn jälkeen ykkönen iski päivän komeimmalla tilanteeksi 4-1. Aleksi käynnisti hyökkäyksen ja Eemelin sekä Artun kautta pallo takaisin Aleksille, jolta jälleen kerran varma viimeistely hienosti pelatusta tilanteesta. Erän loppu taas selvästi kotijoukkueen, mutta lisämaaleja ei erässä enää nähty.

Kolmas erä alkoi Tiikereiden kovalla liikkeellä, mutta ensimmäiset huippupaikat kuitenkin Hatsinalle. Parikin todellista huippupaikkaa tappaa peli jäi nyt käyttämättä ja kuten yleensä, jos et itse tee tekee kaveri. Liekö vahva hallinta tuonut ansiotonta hyvänolontunnetta hartiatason yläpuolelle, mutta hyökkäyspään menetys huolimattoman pelaamisen seurauksena ja laiska puolustukseen palaaminen ja tilanne 4-2. Maalia edelsi vahva kotijoukkueen hallinta, jonka aikana kenttätasapainosta huolehtiminen unohtui eikä reagointi pallonmenetyksen jälkeen ollut riittävää. Pari minuuttia edellisestä ja tilanteeksi jo 4-3 aivan vastaavasta tilanteesta eli pitkän pallonhallinnan jälkeen menetys ja vastahyökkäyksestä organisoimatonta viisikkoa vastaan pallo omissa. Koko ottelun hyvin liikkunut ja terävä kolmonen iski päivän toisensa erän puolivälin jälkeen ja kotijoukkue taas turvallisen tuntuisesti kahden maalin johtoon Onnin päättäväisellä viimeistelyllä. Heti seuraavassa vaihdossa kuitenkin turhat jäähyt osa II. Hyökkäyspään jäähy 40 metriä omasta maalista kahden maalin johdossa kun ottelua on jäljellä 8 min. Voiko naapuria enää suoremmin kutsua mukaan peliin? Toki pitää sanoa, että ainakin mustien lasien läpi katsottuna näytti lauantaina siltä, että kotijoukkueelle soi pilli varsin herkästi, mutta kun kaikki tietävät ja tuntevat tuomarin toiminnan niin ei pitäisi antaa hänelle mahdollisuutta viheltää. Alivoima sujui jälleen hallitusti, mutta epäonninen menetys omissa ja kaveri aivan ilmaiseksi maalin edestä tilanteeksi 5-4. Tiikerit otti luonnollisesti maalivahdin pois tasoitusta hakiessaan ja kotijoukkueelle useita riistoja ja tilaisuuksia voiton varmistukseen, mutta nyt ei palloa maaliin saakka saatu. Minuutti ennen täyttä aikaa viisikon tasapaino järkkyy jälleen oman hyökkäyksen jälkeen ja aivan vapaana laidallaan odottava kaveri pääsee tasoittamaan ilman minkäänlaista laukauksen peittoyritystä. Kolmas erä naapurille tylysti 1-4.

Tasakentällisin Hatsinalla ei ollut pelissä minkäänlaisia ongelmia ja paikkoja luotiin vaikka kymmenen maalin viimeistelemiseksi. Jäähyillä, hyökkäyssuunnan ylipelaamisella ja omilla nk. helpoilla virheillä pidettiin Tiikerit väkisin pelissä mukana ja kyllähän kaveri paikat käyttää kun kerran tarjotaan. Ykkönen hyökkäsi innokkaasti ja loi paikkoja, mutta lievän ylipelaamisen seurauksena kerättiin pallo kolmannessa erässä kolmesti omista. Kolmen maalin johdossa ei maltti hyökkässuuntaan, kenttätasapaino ja nöyryys puolustamiseen kestänyt nyt riittävällä tasolla. Näissä peleissä ei joukkue kestä puolustussuuntaan laistamisesta. Jatkoajalla ei muistiinpanoista merkittäviä tapahtumia löydy, mutta rankkarit selkeästi Tiikereille, joten kaksi pistettä hieman katkeransävyisesti Tikkurilaan ja yksi Mikkeliin. Valmentaja Marko Partio kertoi, että joukkue lähti peliin luottavaisesti ”pyrittiin parantamaan pelin alkua ja saatiinkin hyvä startti peliin.  Muutamat alivoimat sotki peliä ja laistettiin puolustuspäässä. 2 ja 3 kenttään löydettiin hyvä tasapaino ja olivat koko pelin hyviä. Olivat työteliäitä ja saivat tämän seurauksena myös palkinnon maaleilla. Ykköskenttä oli hiukan hukassa omassa päässä vaikka pisteille pääsikin. Tällä hetkellä ollaan peleissä pisteiden syrjässä kiinni mutta virheet pallon kanssa pitää meidät 3 pisteen voitoista pois, kaveri rankaisee näistä armottomasti. Maalivahtipeliin olen tyytyväinen; meillä on voittavat maalivahdit.”

______________________________________________________________________________

1.11. Tappio kotiavauksesta

Kauan odotettu kotiavaus ja lataus kaikilla sen mukainen.  Viikko aikaisemmin oli Lahdessa esiintynyt taisteleva joukkue isolla J:llä; kolme kentällistä voitonnälkäisiä työmiehiä. Takana oli myös hyvä treeniviikko, joten odotukset olivat korkealla kun Forumin matolle marssittiin ja siksi pettymys omaan esitykseen olikin lopulta suuri. Luistinseura löytyy sarjataulukon kärjestä ja oli fyysisesti kotijoukkuetta edellä ja kaikin puolin valmiimpi päivän otteluun. Ottelun ensimmäinen erä oli vielä suhteellisen tasainen, mutta muutamista paikoista jäivät maalit syntymättä ja kärsivällisyys alkoi rakoilla. Erän edetessä alkoikin olla nähtävissä se, että edessä saattaa olla vaikea ilta. Haastajana peliin lähtevän joukkueen kannalta elintärkeä ja vielä Lahdessa hyvin toiminut viisikon tiiveys, nöyrästi viisikkona pelaaminen niin pallolla kuin etenkin ilman palloa sekä kaverin ja joukkueen puolesta yhdessä pelaaminen alkoi hiipua. Viisikoiden etäisyydet venyivät vaihto vaihdolta ja yksittäisten pelaajien muodon rikkova pallon perässä juokseminen löi peliin leimansa. Oululaisten ensimmäisen erän maalit ykkössektorista; ensimmäisessä tilaa muodon sisällä ja toinen lähes samoilta tonteilta hyökkääjän peittopelaamisen myöhästyttyä. Välissä Hatsinan kavennus Aleksin vapauttaessa upealla syötöllä Eemelin alivoimalla läpi. Erän loppuun kotijoukkueelle vielä mahdollisuus tasoitukseen ylivoimalla, mutta päivän yv:t tällä kerralla pääosin passiivista ulkokehällä pyörittämistä ilman laukauksia sekä liikkeitä sotatoimialueelle ja siten ilman todellista uhkaa oululaisten tiiviille puolustamiselle ja erä näin vieraille 1-2.

Toinen erä mentiin OLS:n komennossa, mutta erän puolivälissä Arttu pääsi tasoittamaan tilanteeksi 2-2 jälleen nopean vastahyökkäyksen kautta. Vapauttavan syötön tarjoili tällä kerralla Eemeli. Erän toinen puolikas olikin sitten kotijoukkueen kannalta murheellinen. OLS mätti kuuteen minuuttiin neljä maalia kaavan toistaessa itseään. Kotijoukkueen pakka levällään; prässi ylhäällä ja purettiin muutamalla syötöllä helposti tai se pelasi ihan itse itsensä ulos ja tämän jälkeen oli väylä vapaa. Nöyrä viisikkopelaaminen katosi ja kotiin päin palatessa ei takaprässiin löytynyt jalkoja tai tahtoa, joten oululaisilla oli helppoa syötellä ristiin huipputonteille kun tilaa tarjottiin. Puolustajat ja sentterit jäivät epäkiitolliseen asemaan ottaessaan oululaisten nopeita ylivoimahyökkäyksiä vastaan. Toisen erän jälkeen tilanne 2-6 ja selkäranka alkoi jo natista kotijoukkueen penkillä. Kolmas erä ei pelillisesti tuonut otteluun muutosta. Turhautuneisuus ja kurittomuus nosti päätään ja jäähypenkkikin kutsui. Kaikkiaan pelissä näkyi että kotona ei meinaa kärsivällisyys riittää tiiviiseen viisikkopuolustamiseen ja into irrottaa pelaajia muodosta pallon perään. Vaikka OLS ei kaikilta osin välttämättä sarjakärjeltä näyttänytkään oli se parempi aivan kaikilla pelin osa-alueilla, joten tulos ei tälläkään kerralla valehtele.

Valmentaja Marko Partio oli tyytyväinen ottelun alkuun ja odotti joukkueelta vahvaa esitystä. ”Oli hyvä treeniviikko alla ja uskottiin mahdollisuuteen voittaa. Saatiin paremmin pelistä kiinni alussa ja oltiin mukana.  Kaveri paineisti hyvin ja meillä oli vaikeuksia purkaa karvaus. Fyysisesti oltiin jäljessä ja maalipaikat jäi käyttämättä.  2 ja 3 kenttä pystyi luomaan hyvin maalipaikkoja, mutta harmillisesti ei tuottanut tulosta. Ja kun kaveri pääsi parin maalin karkuun niin lamaannuttiin henkisesti ja keskittyminen karkasi. Jatkossa pitää pystyä suorittamaan ja keskittymään täydet 60 min.”

Lauantaina Sport Forumille astelee Tiikerit ja joukkueella on siten muutamat treenit aikaa etsiä kadonnut viisikkopelaaminen, joukkueen ja pelikaverin kunnioittaminen sekä puolesta tsemppaaminen esiin. Joukkueen vahvuus on perinteisesti ollut juuri siinä sekä hyvässä yhteishengessä ja suomalaisia johtamisperinteitä kunnioittaen johtavien pelaajien esimerkillä johtamisessa. Jos nämä eivät ole kunnossa on tässä sarjassa vaikeaa uskottavasti taistella pisteistä. Lauantaina Forumilla siten Mental Game osa II.

______________________________________________________________________________

26.10. Lahesta hyvällä pelillä katkera tappio

Hatsinan B poikien ottelut salibandyn SM-sarjassa jatkuivat maanantai-iltana Lahdessa paikallisen LASB:n vieraana. Tasainen ja fyysinen ottelu päättyi monien vaiheiden jälkeen harmittavasti kotijoukkueen niukkaan 7-6 voittoon. Hatsina lähti otteluun pirteästi ottaen hyvällä liikkeellä pallonhallinnan tylysti kaikilla kolmella kentällä. Myös hyviä maalipaikkoja syntyi, mutta edellisten otteluiden tapaan tehtiin vastustajan maalivahdista jälleen sankaria. Ensimmäiset seitsemän minuuttia mustapaidat olivatkin hallitseva osapuoli kaukalossa, mutta erän puolivälissä LASB rankaisi ensin täysin vastustamattomalla laukauksella saaden siitä selkeän otteen pelistä ja pienen välihurmion päälle. Viiteen minuuttiin vielä kaksi maalia lisää ja Hatsina tylysti kolmen maalin takaa-ajomatkalle. Tänäänkään ei Hatsina kuitenkaan katkennut vaan otti vielä erän loppuun hallinnan takaisin ja lopulta palkintokin saatiin kahden todella komean maalin muodossa. Ensin Aleksi maalinkulmalta ja erän loppuun vielä Eemeli hienon kuvion päätteeksi. Erätauolle siten LASB:n 3-2 johdossa.

Toiseen erään kotijoukkue tuli lahtelaista kiekkokulttuuria kunnioittaen todella aggressiivisella prässillä eikä maalinedustalla ollut tarjolla kuin makuupaikkoja. Hatsina kesti kuitenkin hienosti kotijoukkueen rynnistyksen ja otti jälleen hallinnan itselleen. Kaikki kolme kenttää saivat luotua painetta LASB:n päätyyn ja luotua myös todellisia laatupaikkoja. Maalit vain puuttuivat kunnes erän puolivälissä Rantakylän kultaranne Aleksi yllätti kotijoukkueen loistavan veskarin päivän toisellaan ja tällä kerralla jäätävällä onetimerilla, johon ei veskarilla ollut mitään asiaa. Heti perään Eemeli myös päivän toisellaan 3-4 ja Hatsina ensimmäistä kertaa kuskin paikalle. Vieraiden hurmiolle kuitenkin vettä niskaan ja tasoitus heti seuraavassa vaihdossa puolihuolimattomasti todella vaarattoman näköisestä tilanteesta. Perään vielä harmittava harhasyöttö omalla alueella ja kotijoukkue jälleen johtoon. Hatsinalla oli kuitenkin työhaalarit jälleen mukana eikä joukkue näyttänyt minkäänlaisia merkkejä siitä, että Mikkeliin oltaisiin lähdössä ilman kaikkia kolmea pistettä. Tiukka joukkuepuolustaminen ja ärhäkkä prässi sai myös kotijoukkueen puolustuksen hermoilemaan ja näistähän Arttu ja Eemeli rankaisevat härskin kovalla prosentilla. Erän lopun kahdella maalilla Hatsina toiselle erätauolle 5-6 johdossa.

Kolmannen erän alkuun LASB tuli jälleen voimalla prässiin kuin Raimo Summanen konsanaan kiekkoreippaan paidassa viereisessä jäähallissa kaudella 1981-1982. Kova paine realisoituikin kolmen minuutin pelin jälkeen ja taas oli peli tasoissa ja numeroissa 6-6. Lopputuloksen kannalta merkittävä käänne tapahtui reilut 12 minuuttia ennen täyttä aikaa. Ottelussa erittäin fyysisen pelin sekä vahvan ”mailahäirinnän” sallinut tuomarikaksikko vihelsi Eemelin tylysti kärsimään vitosta. Hyökkäyspään jäähy, jota edelsi useampikin tilanne, jossa pelin olisi voinut jo viheltää ja kakkosta näyttää kotijoukkueelle, mutta pilli pysyi taskussa ja Eemeli epäonnisen tilanteen jälkeen penkille. Vajaa minuutti ja tilanne 7-6; kyllä putoili ärräpäät mikkeliläiskatsomossa. Maalin jälkeen Hatsina esitti erittäin hyvää av -peliä ja piti yli neljä minuuttia kotijoukkueen poissa laatupaikoilta. Vielä noin viisi minuuttia ennen ottelun loppua pääsi Hatsina hakemaan tasoitusta ylivoimalla. Tällä kerralla laukaukset viuhuivat niukasti ohi ja LASB:n Korhonen huolehti maalinedustan tilanteet jälleen komeasti näppeihinsä. Vielä saatiin kuitenkin Hatsinan perinteinen loppukiri käyntiin ja tasoitusta haettiin päättäväisesti. Minuutti ennen loppua sattui tuomareille todella musta hetki ja Arttu kakkoselle täysin puhtaan olkapää olkapäätä vastaan kaksinkamppailun tuloksena. Ei tosin taistelu päättynyt tähänkään hämmentävään puhallukseen vaan vielä viimeisen minuutin aikana pisti joukkue katsomon jännittämään ja taikoi alivoimalla peräti viisi nk. läheltä piti tilannetta. Ei katkennut nytkään, mutta nyt ei vaan kääntynyt enää. Viihdettä oli taas tarjolla koko rahan edestä. Palstanpitäjä on viimeksi näillä kulmilla jännittänyt yhtä paljon joskus kahdeksankymmentäluvulla – Salppurin kisojen legendaarisessa kisadiskossa. Seitsemän minuuttia jäähyä kolmanteen erään oli lopulta liikaa ja myös hämmentävä lukema siistissä ja reilussa vaikkakin fyysisessä ottelussa. Hyvän esityksen jälkeen jotain olisi joukkue myös pistesarakkeeseen ansainnut, mutta kotimatkalle tällä kerralla kuitenkin ärsytettynä ja ilman pisteitä. Esitys oli siis oikeinkin hyvä ja viisikkopelaaminen sekä pallolla, että ilman palloa oli jälleen hyvällä mallilla. Maalipaikkojakin kyettiin luomaan tukuttain ja mikä parasta kaikkien kenttien toimesta. Tuloksen teko jäi kuitenkin jälleen ykkösen harteille ja jatkossa myös muiden kenttien pitää saada palloja paikoista maaliin.

Valmentaja Marko Partio totesi ottelusta, että ”Peliin lähdettiin luottavaisesti, mutta kaverille kolme maalia eteen alkuun niin ei voi olla hirveän tyytyväinen. Saatiin kyllä taas juonesta kiinni, tultiin tasoihin ja mentiin ohikin, mutta palkintoa ei vaan saada näissä peleissä. Sarja on todella tasainen ja pystytään haastamaan hyvin vastustajia, puolustetaan hyvin ja luodaan maalipaikkoja. Maalintekoa pitää kunnioittaa. Kaikkiaan hyvä peli meiltä vaikka ei pisteitä tullut.”

Ottelut jatkuvat sunnuntaina Hatsinan kotiluolassa Sport Forumilla. Taas saattaa aorttaa ahdistaa sillä vastaan kaukaloon hyppää sarjakärki OLS Oulusta. Vire on kuitenkin nyt hyvä ja sitä kautta usko pisteiden jäämiseen Mikkeliin vahva. Nyt joukolla kannustamaan mustapaidat voittoon sarjan kotiavauksessa. Ottelu alkaa klo 17.00. Tervetuloa! Muistathan, että katsojien tulee käyttää kasvomaskia kaikissa Salibandyliiton tapahtumissa.

______________________________________________________________________________

11.10. Otteluohjelmassa oleva Hatsina-TPS siirtyy pelattavaksi 14.11.

TPS:n B poikien joukkue on altistunut covid-19 virukselle omassa SM -sarjan ottelussaan 3.10.2020 ja joukkue on asetettu tämän johdosta karanteeniin. Otteluohjelman mukaan 11.10. pelattava ottelu Hatsina-TPS siirtyy pelattavaksi lauantaina 14.11.2020. Ottelu pelataan Sport Forumilla.

______________________________________________________________________________

Otteluraportti – Avausviikonlopusta tappio ja voitto

Hatsina avasti pistetilinsä heti sarjan avausviikonloppuna. Tampereella otettiin lauantaina vielä selkeästi tukkaan Classicilta, mutta sunnuntaina Happee joutui nöyrtymään jatkoajalla Hatsinan väkevän loppukirin edessä.

3.10. Classic-Hatsina 13-6

Joukkueen lauantain roadtrippi Suomen Tampereelle ei jättänyt paljon jälkipolville kerrottavaa Classicin viedessä ottelun selvin numeroin 13-6. Ottelun ensimmäinen kymppi eteni varsin tasaisissa merkeissä ja Eemeli Parkkisen tuplalla Hatsina oli hyvin pelissä mukana. Parin minuutin musta jakso, kotijoukkueelle kolme maalia ja tilanteeksi 5-2. Kasperi Pöntinen kavensi vielä ensimmäisessä erässä ja tauolle mentiin 5-3 tilanteessa. Hieman oli jo hämmennystä kotikatsomoissa havaittavissa; karsinnoissa hienosti toiminut koko joukkueen viisikkopuolustus ja tiivis maalivahtipeli oli ollut joukkueen tavaramerkki eikä maaleilla juurikaan juhlittu. Nyt viisi omiin jo ensimmäisessä erässä. Tavaramerkki oli nyt jäänyt bussista jonnekin umpitylsälle Lahti-Tampere välille, sen verran haasteita oli. Toisen erän ensimmäiset kahdeksan sekuntia oli oikeastaan ottelun kuva pienoiskoossa. Aloitusvoitto ja suora haasto pallon kanssa kolmen pelaajan keskeltä, menetys ja pallo omissa. Pallollisen pelaajan huolellisuus ja kärsivällisyys ei lauantaina ollut parhaimmillaan. Palollisten pelaajien ns. pakottamattomia pallonmenetyksiä ja harhasyöttöjä tuli liian paljon ja Classic hyödynsi virheet todella kovalla prosentilla. Ehkä pelissä näkyi parin viikon tauko joukkuetreeneissä juuri ottelun alla; sen verran haastavaa viisikkopelaaminen oli. Toki kaikki kunnia kotijoukkueelle, sillä niin mallikasta oli pallon siirtely sekä tehokkuus maalipaikoissa. Tuon 6-3 maalin jälkeen ottelun kuvassa ei juuri muutoksia nähty ja etenkin kolmas erä pelailtiin pois sulassa sovussa. Classic oli lauantaina parempi joukkue pelin jokaisella osa-alueella ja välillä teki tiukkaa saada edes hippaa kotijoukkueen liikuttaessa palloa todella nopeasti. Positiivista ottelussa oli kuusi tehtyä maalia ja ehkä loppulukemat hieman mairittelevatkin kotijoukkuetta; paikkoja oli Hatsinalla useampaankin, mutta kotijoukkueen maalivahti otti ottelun tiimellyksessä komeita koppeja. Hatsinan pirteintä osastoa edusti kahden maalin Eemeli Parkkinen. Valmentaja Marko Partio oli tyytyäväinen ottelun alkuun ja totesi, että ”pari pientä loukkaantumista sekoitti peluutuksen, mutta olihan vastustaja loppua kohden todella hyvä ja henkilökohtainen taitotason ero näkyi kentällä. Myös Pelimoodi oli hiukan hakusessa” viitaten pitkähköön taukoon otteluissa ja joukkueharjoituksissa.

4.10. Happee-Hatsina 5-6 ja

Sunnuntaina pilliin vihellettiin Jyväskylän Monnarilla jo klo 12, joten palautumiseen Tampere Areenan iltamyllystä ei turhia aikoja jäänyt. Joukkue oli kuitenkin nahkansa luonut ja peli alkoi vierasjoukkueen ottaessa välittömästi pallonhallinnan. Lopulta väistämätön myös tapahtui ja erinomaisen ottelun pelannut Happeen maalivahti Ville Kuustie joutui antautumaan Eemeli Parkkisen tutun ratkaisun edessä, yllättävä ja tarkka veto kenkälaatikkoon ei jättänyt maalivahdille mahdollisuuksia. Hatsina vei erää, mutta antoi erän lopussa kahdella turhalla jäähyllä otteen kotijoukkueelle ja niin tuttu Hatsinan tappaja Miro Åkerlund rankaisi vierailijan passiiviseksi pakotettua alivoimanelikkoa. Hatsinan hallinnasta huolimatta erätauolle tilanteessa 1-1. Toinen erä alkoi tasaisissa merkeissä, mutta tänään hatullisen maaleja tehnyt Joel Paananen rankaisi jälleen ylivoimalla ja ote siirtyikin nopeasti kotijoukkeelle. Hieman sekavan erän jälkeen toiselle erätauolle siirryttiin numeroissa 4-2 Aleksi Laatikaisen tehdessä Hatsinan toisen maalin. Kolmas erä jatkui tutuissa merkeissä ja kotijoukkueen hahmo maalivahti Kuustie napsi komeita torjuntoja hilliten tehokkaasti Hatsinan takaa-ajoa. Arttu Haapala maalasi lukuisten paikkojen jälkeen lopulta ylivoimalla ansaitusti tilanteeksi 4-3 mutta Joel Paanasen päivän kolmas siirsi tilanteeksi 5-3 ja näytti sammuttavan valot Hatsinan leiristä. Ennakossa hieman uumoilin, että kannattaa näiden joukkueiden ottelut katsoa loppuun saakka ja niinhän siinä kävi, että jälleen raapi Hatsina kaksi maalia ilman maalivahtia ottelun viimeisen reilun puolentoista minuutin aikana. Molemmissa viimeistelijänä Hatsinan ottelun hahmo ja kolme maalia kolmanteen erään tehnyt kapteenien kapteeni Arttu Haapala. Ensin todella komealla laukauksella paraatipaikalta ja toisen vastustamattomalla rankkarilla. Jatkoajalla komean loppukirin kirsikkana sitten taistelutoverit Haapala-Parkkinen karkasivat vastahyökkäykseen ja Eemeli sai kunnian päättää ottelun riemukkaasti Hatsinalle. Todella hieno nousu ja upea voitto sekä arvokkaat kaksi pistettä Mikkeliin rakkaasta vastustajasta. Vaikean kautta mentiin ja edelleen nähtiin ottelussa runsaasti nk. helppoja virheitä, menetyksiä ja harhasyöttöjä ja kova päivätyö piti jokaisen maalin eteen tehdä. Sitkeä on kuitenkin porukka -taittuu mutta ei katkea, odottaa tilaisuuttaan ja nousee takaisin pää pystyssä. Avauspisteisiin ja lopun nousuun tyytyväinen valmentaja Partio totesi, että ”lähdettiin parantamaan peliä ja heräteltiin joukkuetta kenttämuutoksilla ja oltiin alusta lähtien pelissä mukana. Edelleen pienet nukahdukset peitto pelaamisessa ja kuluttavat jäähyt vaikeuttivat pelaamista. Kolmannessa erässä näytettiin, että osataan nousta ja luotetaan kaveriin. Peitettiin hyvin vetoja ja saatiin palkinto jatkoaikamaalilla. Kausi ja pistetili on nyt auki.”

______________________________________________________________________________

Otteluennakko – Sarja käyntiin viikonlopun tuplalla

B nuorten SM -sarja starttaa Hatsinan osalta lauantaina kun Tampere Areenalla vihelletään pilliin klo 17.30. Viime vuoden taivallus aluesarjassa on pois pyyhitty ja joukkue pääsee antamaan parastaan aina kun pelipaita juhlapäivän kunniaksi päälle vedetään. Ensimmäisessä ottelussa on haaste kohdillaan kun toiseen kenttäpäätyyn asettuu Suomen salibandykentän pitkäaikainen hallitsija Classic Tampereelta. Classic on myös -03 ikäluokassa ollut vuosien aikana yksi johtavista seuroista ja myös tämän vuoden BSM:ssä odotettu top-3 joukkue, vaikka joutuikin sarjapaikan hakemaan ristiinkarsinnan kautta. Kun Classic on kentällä tiedetään mitä odottaa; laatua on luvassa ja joukkueen pelitapa on sen verran hyvin poikien perimässä, että horjumista ei yleensä ole tapana nähdä ja homma toimiikin vuodesta toiseen kuin saappaat sohjossa. Vaikka pelaaminen ei todellakaan ole yksilöiden varassa syttyy jo vanhasta muistista varoitusvalot kun selässä lukee nimet Hietaranta-Vänttinen ja näytti tuloksen tekeminen maistuvan herroille edelleen karsinnassakin. Hatsina pääsee peliin pitkästä aikaa täydellä kokoonpanolla, mikä on tervetullutta näin tuplapeliviikonloppuna. Haastajan asemahan on perinteisesti joukkueelle sopinut ja joukkue on varmasti valmis myös Classicin tiukoille laittamaan ja taistelemaan tosissaan sarjapisteistä heti ensimmäisestä ottelusta lähtien.

Heti Classic -pelin tauottua matkaa joukkue Jyväskylään ja kohtaa hyvin nukutun yön jälkeen sunnuntain keskipäivässä niin tutut ja rakkaat taistelutoverit Happeen hirviteatterissa Monnarilla. Tämä on ottelu, johon ei joukkuetta tarvitse erikseen motivoida. Happee sytyttää aina ja varmasti; siitä pitävät tutut nimet Heiska, Oksanen, Paananen, Åkerlund ja kumppanit huolen. Happee on monesti kohtaamisissa ollut lievästi niskan päällä, mutta juuri koskaan ei ole urakasta Hatsinaa vastaan helpolla päässyt. Molemmat joukkueet tuntevat toisensa hyvin ja tietävät missä on vastustajan heikkoudet mihin iskeä ja sinne isketäänkin sitten puolin ja toisin aivan varmasti. Jokainen hatsinalainen on tässä ottelussa valmis juoksemaan ylimääräisiä metrejä, ottamaan muutaman ylimääräisen mustelman ja uhrautumaan kaverin ja joukkueen puolesta. Tämä ottelu kannattaa seurata loppuun saakka, sillä molemmat joukkueet ovat tunnetusti olleet hereillä aivan viimeisille sekunneille saakka. Uskotaan lujasti, että vierailijoiden herkkäkätiset taikurit ratkaisevat lopulta ottelun ja pisteet Mikkeliin. Ilmassa on sopivasti vaaraa ja jännitystä.

Tervetuloa uusi sarjakausi! C’moon Hatsina!