Mennyt vuosi on juhlittu Hatsinan 40-vuotista taivalta monella tavalla vuoden varrella. Kaikki huipentui 8.12. Classicin ja Happeen väliseen miesten liigaotteluun Saimaa Stadiumilla. Miltä vuosi näin Valmennupäällikön tontilta on näyttänyt?

Elisa hoiti asioita alkuvuoden ja seuran asiat olivat hyvässä järjestyksessä minun aloittaessani. Elisalle iso kiitos siitä, mihin kuntoon hän oli seuran saattanut junioripuolella, minun oli helppo päästä töihin kiinni.

Oma työni alkoi toukokuun alussa, kun päätin ottaa valmennuspäällikön pestin vastaan ja hypätä koulumaailmasta seuramaailmaan. Se työmäärä mikä seuran pyörittämisessä on, oli minulle yllätys. Paljon tapahtuu ja paljon pitää tehdä, että seura pystyy toimimaan laadukkaasti päivästä ja vuodesta toiseen. Ensimmäiset viikot meni tutustuessa seuraan sisältäpäin ja luodessa käsitystä, missä mennään sillä hetkellä. Tuki ja apu, jota sain seuran hallitukselta, oli siinä kohdassa todella valtaisa.

Seurassa on tällä hetkellä hyvä toimintakulttuuri, valmentajat ovat innokkaina mukana ja kehittävät jokainen omalla tavallaan itseään. Harjoituksissa on tekemisen meininki ja pelaajille luodaan haasteita ja oppimisen ympäristö.

Valmentajat ammensivat oppia Classic-Happee -pelin alla järjestetystä valmentajakoulutuksesta, jossa Classicin valmennuspäällikkö Mikko Hernetkoski kävi pitämässä luennon ja demoharjoituksen.

Valmennuspäällikön silmin puoli vuotta on mennyt nopeasti. Arkipäivät on välillä pitkiä ja haastavia. Olen pyrkinyt olemaan läsnä, helposti lähestyttävä ja avoin niin valmentajille, toimihenkilöille kuin pelaajillekin. Vaikka päivät on olleet välillä pitkiä, niin olen edelleen sitä mieltä, että tein oikean päätöksen, kun otin tämän työn vastaan. Aika näyttää, mitä kevät tuo tullessan. Tällä hetkellä olen iloinen seuran meiningistä. Meillä on hyvä seura kasassa. Meillä aidosti välitetään pelaajista ja valmentajista, unohtamatta toimihenkilöitä, joilla on iso merkitys siinä, että pelaajat ja valmentajat pystyvät toimimaan arjessa laadukkaasti.

Haluankin tässä kohtaa kiittää kaikkia seuran toimijoita mahtavasta puolivuotisesta, jonka olen saanut teidän kanssa tehdä yhteistyötä vuonna 2019. ISO KIITOS!

Hyvää ja Rauhallista Joulua!

Marko Partio