Seuran johdossa tulee vaihdos tänään 1.12.2021, kun Janne Lokka jää sivuun hallituksen puheenjohtajan paikalta. Hänen seuraajaksi rooliin astuu Jan-Peter Kauppinen.

Janne Lokka luovuttaa puheenjohtajan kapulan Jan.Peter Kauppiselle

Vuodesta 2017 puheenjohtajana toiminut Lokka jättää tehtävänsä hyvin ja levollisin mielin seuraajalleen.
– Sanotaanko, että aika aikaansa kutakin. Hyvillä mielin jään pois ja saadaan nuorta verta tilalle. Saadaan uusia ajatuksia ja näkökantoja salibandyn ulkopuoleltakin. Sekin varmasti tuo uutta tähän seuran toimintaan.

Seuran tilanteen Lokka näkee melko vakaana, vaikka korona onkin omat hankaluutensa toimintaan aiheuttanut. Kehitystä on seuran toiminnassa on tapahtunut ja suunta on eteenpäin.
– Jäsenmäärä on koronan vuoksi tippunut, mutta tilanne näyttää kuitenkin ihan kohtuulliselta. Nuorissa ja harrastepuolella on hyvin porukkaa. Joukkueissakin homma pyörii hyvin, mutta vanhemmissa junioreissa on korona-aikana vähän kato käynyt.

– Ammattimaisempaan suuntaan ollaan menossa ja sinne pitäisi pyrkiäkin. Ollaan puhuttukin, että ammattimaisempaan suuntaan hommaa pitäisi saada, jotta olisi varaa pitää enemmän palkattua väkeä. Se auttaisi jatkossa joka suuntaan. Vaikuttaisi joukkueisiin, harrastepuolelle ja ihan joka paikkaan. Olisi taas yksi edistysaskel eteenpäin.

Hatsinan toiminnasta Lokalle seurassa vallitseva henki ja tekemisen meininki ovat jääneet päällimmäisenä mieleen.
– Aina kun on jotain turnausta tai muuta tapahtumaa järjestetty, niin aina on ollut porukka hyvin mukana. Se on ollut hienoa nähdä. Yksittäisinä hienoina asioina mieleen tietysti on jäänyt, kun päästiin pelaamaan Classicia vastaan ja myös Classic-Happee -pelin järjestäminen. Juniorijoukkueita kun on päässyt SM-peleihin, niin nekin tietysti hienoina juttuina ovat jääneet mieleen.

Salibandyä pelaavat tyttäret pitävät Lokan lajin parissa myös tulevaisuudessa. Seuran toiminnassakin häntä nähtäneen myös jatkossakin mukana.
– Jos talkooapua tai muuta tarvitaan, niin olen mukana. Pelejä tietysti myös käyn seuraamassa ja muutenkin seurailen, miten seurassa menee. Olen luvannut, että jos tarvitaan, niin annan apuja, ajatuksia ja muuta sellaista. Se on sitten jokaisen oman harkinnassa ovatko ne ajatukset oikeita, mutta mielipiteitä ainakin tarjotaan, Lokka naurahtaa.

Uusia näkökulmia ulkopuolelta

Puheenjohtajan pestissä aloittava Kauppinen on mikkeliläinen, mutta opiskelee tällä hetkellä Lappeenrannassa. Uuteen rooliinsa Kauppinen lähtee innolla. Hän astuu rooliin lajin ulkopuolelta, sillä taustaa salibandystä tai Hatsinasta hänellä ei ole. Vankka urheilutausta Kauppiselta kuitenkin löytyy ja sieltä hän uskoo pystyvänsä tuomaan uutta näkökulmaa seuran toimintaan.

– Sanotaan, että on aikamoinen kunnia päästä hommiin. Olen kuitenkin melko nuori kaveri, niin on kuitenkin luottoa löytynyt valita tällaiseen tehtävään. Jalkapalloa olen harrastanut A-juniori-ikäiseksi ja nähnyt siellä seuratekemistä hyvinkin läheltä. Sieltä pystyy sitten poimimaan asioita, jotka ovat seuran kannalta tärkeitä.

Kauppisella on selvät näkemykset siitä, mitä asioita hän haluaa lähteä kehittämään seuran toiminnassa.
– Saadaan tuotua seuran omaa brändiä paremmaksi, kehittää junioritoimintaa ja seurojen välisellä yhteistyöllä lähteä kehittämään koko Mikkelin urheilua lasten ja nuorten keskuudessa, listaa Kauppinen kehityskohteita.

Yksi esimerkki lajirajoja ylittävästä seurayhteistyöstä on juuri aloitettu temppukoulu, jonka Hatsina järjestää yhteistyössä Juniori-Jukurien kanssa. Muillekin yhteistyökuvioille seurassa ollaan avoimia.
– Tietysti pitää miettiä, että mikä on järkevintä yhteistyötä. Mietitään yhdessä muiden seurojen kanssa, miten lähdettäisiin yhteistyötä tekemään. Yhteistyön pitää kuitenkin olla molempia osapuolia hyödyttävää toimintaa. Omasta mielestäni on tärkeintä, että saataisiin lapsia ja nuoria mukaan toimintaan yhteisillä tapahtumilla ja tekemisellä, Kauppinen pohtii.

Junioripuolella Kauppinen näkee tärkeimpinä kehityskohteina pelaajaputken rakentamisen edustusjoukkueeseen saakka sekä harrastajamäärän kasvattamisen.
– Aktiivinen porukka on saatu pidettyä kuitenkin kasassa ja miehet pelaavat hyvällä tasolla. Paljon joudutaan kuitenkin taas tekemään töitä harrastajamäärien lisäämiseksi ja että saadaan uusia aktiivisia toimijoita mukaan. Valmennuspäällikön kanssa pitää käydä laajempaa keskustelua ja etsiä syitä, miksi porukka ei jatka edustusjoukkueeseen asti. Osittain siitä puuttuu se porkkana.

– Näen tärkeänä myös sen, että olisi mahdollisuus harrastaa. Esimerkiksi sellainen matalan kynnyksen ryhmä, jossa pystyisi vaikka kerran-kaksi viikossa käydä pelailemassa ja saisi palautettua kipinän takaisin. Siitä olisi helppo lähteä seuran toimintaan mukaan.

Uusi puheenjohtaja muistuttaa myös lopuksi yhteispelin tärkeydestä ja lähettää terveisensä seurayhteisön jäsenille ja koko kaupungille.
– Aktiivisesti vaan mukaan toimintaan. Lähdetään kehittämään hyvää seuraa yhdessä!

Uuden puheenjohtajan tavoittaa sähköpostitse puheenjohtaja(at)hatsinasalibandy.fi ja puhelimitse 0452098688